Texels Kookboek - Clubsandwiches van wentelteefjes

Ingrediënten
15 sneetjes witbrood 2 dl melk 3 eieren 150 gr suiker
1 el kaneel straciatella-ijs pistache-ijs 100 gr boter
frambozensaus

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Bereiding

Doe de melk, de eieren en de helft van de suiker in een kom en klop alles goed door elkaar.

Verhit boter in een koekenpan, wentel 2 sneetjes brood door het melkmengsel en bak de sneetjes in de boter bruin. Bak zo alle sneetjes brood en leg ze op een snijplank. Neem 5 plakjes gebakken brood en bestrooi deze met een mengsel van suiker en de kaneel en leg apart.

Neem nu 5 wentelteefjes en leg hierop 1 cm stracciatella ijs, leg nu op het vanille-ijs het volgende wentelteefje en leg hierop 1 cm pistache ijs, vervolgens leg je hierop het apart gehouden wentelteefje (met suiker/kaneelmengsel), druk alles stevig aan en leg even in de vriezer.

Serveertip

Neem 5 borden en giet hier speels wat dunne slierten frambozensaus op, doe dit vooral langs de randen. De kunst is om vooral geen dikke slierten te maken, liever 3 dunne slierten speels bij elkaar dan 1 dikke sliert.

Als de sandwich is aangevroren snijd je ‘m diagonaal door, 1 driehoek leg je gewoon midden op het bord, de andere zet je omhoog.

Voila, je hebt een prima presentatie en een bijzonder toetje !!

Eet smakelijk !!